Kas jõuluvana on päriselt olemas?

Hetkel värske kuuene pole veel selle küsimusega tulnud. Küll aga on pikalt juureldud selle üle, et miks ikkagi neid jõuluvanasid nii palju igal pool ringi siblib. Juba mitu nädalat enne jõule oli neiu Pärnu sõbranna kaubanduskeskuses juba jõuluvana näinud ja isegi kinki saanud. Aga miks ta seal siis nii vara oli? Ja kas päkapikkudest saavad jõuluvanad, kui neid igalpool nii palju on?

Ühel õhtul jälle, kui juba enda arvates olin neiu magama saanud, aga ta kohutaval kombel voodis nihelema hakkas, küsisin, et kuule, mis vaevab sinu südant? Ja siis see vastus tuli: “Mind teeb kohe närviliseks see asi, et miks neid jõuluvanasid nii palju on ja mis asja nad ajavad ja miks juba nii vara kingitusi saab?!” Proovisin, mis ma proovisin, aga ka peale pikka seletust ei saabunud nihelemisest veel pausi, vaid järgnes nutt… ja lause: “Novot, nüüd las need päkapikud räägivad jõuluvanale edasi, et see asi ajab mind kohe närviliseks, et miks neid jõuluvanasid juba nii palju on ja kas need teised on mingid nalja-jõuluvanad, umbes nagu Komöödiaõhtu saade…”

Minu jaoks on jõuluvana ikka täiesti reaalselt olemas. Juba lapsena sain ma Lapimaalt Jõuluvanalt igal aastal kirja ja minu suur unistus oli sinna ühel päeval sõita, et vaadata mis seal päriselt toimub. Lubadus sai antud 2018 talvel kohtume Lapimaal.

Seniks aga kauneid jõule ja kuni usud imedesse, on kõik võimalik!

 

Meie teised seiklused leiad siit-