Kalad

2019 sügisel sai pähe istutatud üks selline mõte, et mis oleks kui lemmikloomaks oleksid kalad. Mõeldud, tehtud!

Olgugi, et olen viimased 20 aastat oma elust ikkagi igapäevaselt arvutit kasutanud ja enda arvates Dr Googlet valdan, siis päris neid lauseid, mida vaja netist otsida kui tahad hakata akvaristiks, ma esialgse hooga ei leidnud. Nii kihutasimegi kalapoodi ja tahtsin koheselt kalad koju tuua. Tegelikult on enne kalade toomist akvaariumisse vaja mitmed protsessid läbi viia – vesi peab ju olema õige ja vastav bakterikultuur seal sees elama, et kalakesed ka mitte oma kodukeskkonnas ellu jääksid.

Siiski, möödarääkimine meil kalapoes oli ja sellest tulenevalt said kalad üsna pea akvaariumisse toodud. Juba kolmandal päeval läks vesi nii koledaks, et ruttu tuli reageerida ja hakkas kogu protsess otsast peale.

Iga päev 50% akvaariumi vee vahetust, vajalikud preparaadid lisada. Aga mulle meeldis. Ca 3 nädala pärast muutus vesi kristallselgeks ja ma tundsin endas hasarti 🙂 Nii võib veel asjagi saada ja varsti võib juhtuda, et 50l akvaariumist saab midagi palju suuremat.

Ühesõnaga – nüüdseks on meil siis akvaariumis 6 gupyt. Kuna gupyd on eluspoegijad ja üsna aktiivsed selles valdkonnas ning üks kalake on kuidagi eriti ümaraid vorme võtmas, siis kahtlustan, et varsti on oodata beebiuudiseid. See võib tähendada, et uus akvaarium kõrvale tekib palju varem kui esialgu plaanis oli.

Muidugi kuulub elu juurde ka surm ja nii kahjuks on toimunud meil kalade kojutoomisest alates ka kahed kalamatused. Kalade surma tingis kahe kala LOVE (isane) ja MAX (emane) liiga ülbe suhtumine liigikaaslastesse ja ülbitsesid nii kõvasti, et kahjuks said Trixie ja Twixie erinevatel aegadel hukka. Christelle pani uutele, juurdetoodud kaladele ka nimed, aga jään hetkel need võlgu.

Kui keegi tahab akvaariumit ja kalu hakata pidama, siis minu peamine algaja soovitus on – sa pead olema megakannatlik inimene. Mitte ükski asi ei juhtu kiirustades.

Noraga on nii, et käib muudkui akvaariumi ees näpuga vehkimas ja seletab see ja see. Ja mõnedki söömised oleme teinud nii, et ta istub söögitoolis, näoga akvaariumi poole, vaatab kalu ja mina siis lusikaga suskan püreed vahele. Nii siis toimetame.

Meie teised seiklused leiad siit-